Kunst5daagse Bergen

5 – 9 mei 2022

in en rondom de Kunstkazerne,
Karel de Grotelaan 21

Programma o.v.

Donderdag 5 mei
16 – 20 uur: OpbouwOpening

Vrijdag 6 mei
13 – 19 uur: GET LOST, tentoonstelling

13 uur: VERHALENWERKPLAATS, voor volwassenen
Bij deze workshop gaan we op een creatieve en actieve manier aan de slag. Samen met Peter Asbeek Brusse zoeken we naar beelden en beleving en werken zo aan verhalen, die we ter plekke met elkaar delen. Plezier, samen spelen en ontdekken in een fijne dynamiek.

15 uur: BELLETJE STERK, poppentheater
Ellen Scholten speelt de kleurrijke prentenboekvoorstelling “Sssst de Tijger slaapt”. Na afloop samen knutselen.

20 uur: FEEST

Zaterdag 7 mei
13– 19 uur: GET LOST, tentoonstelling

14 uur: MUZIEK met Marit & Peter
Marit Verwer (zang) en Peter Asbeek Brusse (gitaar) geven twee sfeervolle akoestische concerten in de Kazerne. We komen langs chansons, rock, balkanmuziek en meer. De setting is klein, intiem en de klanken waarachtig: pure muziek. Het belooft een mooie ontmoeting te worden!

15 uur: MUZIEK met Allard & Lito
Allard Medema is naast (audio)kunstenaar ook singer-songwriter en laad zich inspireren door folk- bluessingers zo hoor je invloeden en covers van o.a. Bob Dylan, Van Morrison en Leonard Cohen. Allard speelt gitaar en zingt in het Nederlands en Engels. Deze middag samen met de fantastische bassist Lito Mabjaia!

16 uur: GITAARSPEELPLAATS
Ben jij een geweldige gitarist of heb je net een gitaar? Kom je dan met je akoestische gitaar naar de gitaarspeelplaats? Onder leiding van Wouter Mooy en Peter Asbeek Brusse gaan we met elkaar jammen, ontdekken en vooral heel veel samen spelen. Ontdek hoe de werelden van heel veel gitaristen samen komen.

17 uur: BUURTborrel
Een vlammende borrel met vurige happen, voor alle nabije én verre buren van de kunstkazerne.

Zondag 8 mei
11– 17 uur: GET LOST, tentoonstelling

11 uur: BELLETJE STERK, poppentheater
Het is Moederdag; heeft jouw kind je al een verrassing gegeven? Kom anders met het gezin naar de poppenkastvoorstelling “Kadootjes Alarm”. Na afloop kunnen jullie samen knutselen.

13 uur: MUZIEK met Marit & Peter
Marit Verwer (zang) en Peter Asbeek Brusse (gitaar) geven twee sfeervolle akoestische concerten in de Kazerne. We komen langs chansons, rock, balkanmuziek en meer. De setting is klein, intiem en de klanken waarachtig: pure muziek. Het belooft een mooie ontmoeting te worden!

vanaf 14 uur: DE STORM -doorlopende audioinstallatie- met rond 14 uur een performance van Maya Link & Roos Beute & Allard Medema

Maandag 9 mei
11 – 16 uur: HELP! Kunstopruiming

 

Circus Andersom & Peter Asbeek Brusse & Maria Barnas & Belletje Sterk & Roos Beute & Esmé Calis & Martijn Engelbregt & Linda Koene & Maya Link & Nikki Loef & Lito Mabjaia & Allard Medema & Wouter Mooy & Oopning & Marit Verwer & vele anderen brengen u met liefde en plezier:

MUZIEK ! Poppentheater ! LEUTERBAR ! Schaamliplezen ! UIT DE WAR ! Teleurstellingstempel ! SEXPACK ! Dans ! FEEST ! Vlammende Buurtborrel Koeken ! GET LOST ! Verhalenwerkplaats ! GITAARWERKPLAATS ! Wellness Nietes ! EN MEER !

De KunstKazerne aan het Plein in Bergen is 5 jaar in gebruik door kunstenaars. Het is daarom tijd voor een jubileumfeest; de KUNST5DAAGSE! Iedereen is van harte uitgenodigd om van 5 tot 9 mei rondom en door de KunstKazerne te dwalen, samen te dansen, verhalen te delen, te spelen en te proosten.

De brandweerkazerne diende lange tijd als beschermer van de gemeente en dient nu als hoeder van de kunsten. De vaste kazernegangers Esmé Calis, Allard Medema, Martijn Engelbregt, Peter Asbeek Brusse en Roos Beute nodigden lokale kunstenaars uit om samen werk te maken en te presenteren; Schrijver Maria Barnas, theatermaker Maya Link, zangeres Marit Verwer, muzikant Wouter Mooy en poppentheatermaker Ellen Scholten (Belletje Sterk). Tijdens de Kunst5daagse levert dit een intieme tentoonstelling met groots werk en een bont programma van poppentheater, muziek en verhalen op.

Op vrijdag 6 mei vieren we feest, dansen we en proosten we met onze buurtgenoten en vrienden. Vanaf 20 uur welkom in de KunstKazerne!

Ronddwalen
Dwaal je rond in je eigen gedachten? Loop je vast in dezelfde patronen? Voel je menselijke eigenschappen als teleurstelling, schaamte, angst of verlang je er naar aangeraakt te worden? Niets menselijks is ons vreemd; in onze tentoonstelling vieren we het menszijn en omarmen we alle ruwe, rauwe, foute, lieve, mooie kanten van onszelf.

Sexpack Leuterbar
Het nog maar net gelanceerde Sexpack Leuterbier zal te koop zijn in de Kunstkazerne. Bezoekers kunnen met elkaar het Leuterspel spelen en er zal ruimte zijn Voor de Poes.

Gitaarspeelplaats en buurtborrel
Zowel beginnende als ervaren gitaristen kunnen op zaterdag 7 mei om 16 uur aansluiten bij een workshop. Onder leiding van Wouter Mooy en Peter Asbeek Brusse wordt er gejamd, ontdekt en heel veel gespeeld.
De Gitaarspeelplaats sluiten we af met een vlammende buurtborrel voor iedereen inclusief vurige happen.

Belletje Sterk
Het poppentheater Belletje Sterk komt twee keer op bezoek in de Kunstkazerne. Op vrijdag 6 mei speelt Ellen Scholten om 15 uur de kleurrijke prentenboekvoorstelling “Sssst de tijger slaapt”. Tijdens Moederdag, op zondag 8 mei, geeft zij om 11 uur de poppenkastvoorstelling “Kadootjes Alarm”. Na beide voorstellingen kan er worden geknutseld.

Kazernekunstenaars
Circus Andersom is gespecialiseerd in het ontwikkelen en ontwerpen van kunstprojecten waarin maatschappelijke vraagstukken op een toegankelijke en persoonlijke wijze worden gepresenteerd. Humor en taal zijn belangrijke factoren en ze schromen niet te schuren omdat juist vanuit ongemak dialoog en verbinding kan ontstaan.
Peter Asbeek Brusse is creatief maker. Hij begeleidt mensen naar een waarachtige ontmoeting met zichzelf, anderen of hun instrument. Hij zoekt naar de weg van de verbeelding en beleving om nieuwe inzichten te openen en gebruikt hiervoor het creatieve veld met nadruk op muziek, spel en verhalen. Hij is trainer/coach, speelt gitaar en contrabas en vertelt en ontwikkelt verhalen.

De KUNST5DAAGSE wordt mede gefinancierd door de Gemeente Bergen.