Rest.

Rest. is een restaurant zonder vaste hoedanigheid waar eten, sociale cohesie en de zorg om natuur en milieu elkaar aan tafel ontmoeten. Op creatieve en smakelijke wijze vroeg Rest. aandacht voor de keerzijde van onze omgang met voedsel en grondstoffen. Dagelijks wordt namelijk ruim 35% van ons voedsel ongebruikt weggegooid. Gelukkig is er goed nieuws, veel is nog van uitstekende kwaliteit.

Rest. verzamelde op verschillende manieren ingrediënten die meestal worden vergeten. Deze ingrediënten werden door chefkoks als Miguel Brugman en Sjim Hendrix tot smakelijke lunchdiners en lopende buffetten omgetoverd en aangeboden aan bezoekers van Rest.

Waar haalt Rest. haar ingrediënten vandaan: 1. Vergeten restjes bij de mensen thuis. Elk huishouden kent het; een half zakje macaroni dat overblijft, aardappels die in te grote hoeveelheden zijn ingekocht, een eenzame wortel die niet in de komende menu's past. Rest. verzamelt dergelijke overschotten om er heerlijke maaltijden mee te bereiden.

Quest for weed and tares.

Collecting excess from yards

4. Grootverbruikersoverschotten. We schrikken zelf wekelijks van de hoeveelheid afval die we maken, maar hoe zit dat met de grootverbruikers? Rest. betrekt ook restaurants, gaarkeukens, kantines, voedselproducenten en de voedselverwerkende sector. Zo kennen veel restaurants een weekmenu waardoor ingrediënten vaak overschieten en kunnen met bakkers afspraken worden gemaakt over het brood van gisteren (prima te gebruiken voor wentelteefjes, tosti's en broodtaart).