Wij laten u zitten

Om bezoekers van de openbare kunstroute LekArt 2016 in Culemborg wegwijs te maken heeft Circus Andersom aan de bewoners van de ecologische buurt Eva Lanxmeer gevraagd een stoel ter beschikking te stellen en deze een plek te geven langs de route. Bezoekers volgden de stoelen en waren van harte uitgenodigd plaats te nemen als hun lijf of leden daar om vroegen. Voel u thuis. Ontmoet de vreemdeling. Ontspan uzelf in niet weten. Ervaar wat eigen is en wat onmiskenbaar vreemd. Ontdek hoe uw eigen lijf tegelijkertijd begrenst en verbindt.

Ga recht tegenover de stoelen staan. Zie dat de rij een begin, een middenstuk en een einde heeft. Ontdekt welke stoel je 'roept'. Ga op het puntje van je stoel zitten. Leg je handen open voor je neer op je knieƫn en wacht geduldig op wat komen gaat.

U bent aangekomen bij het begin van het einde van LekArt 2016. U heeft kunnen wandelen, spelen, kijken, luisteren, ruiken, proeven... Heeft u uw grenzen verlegd? Leg u hoe dan ook voor een moment bij de situatie neer en neem de tijd om alle ervaringen in te laten dalen. Sluit uw ogen en laat u aanraken. Geniet van de eindeloze ruimte die u omgeeft. Uzelf, oneindig minuscuul en tegelijkertijd oneindig groot en uniek.

Neem plaats op een van de stoelen in de cirkel. Vul de eenzaamheidswijzer in en ontdek welk eenzaamheidstype u bent. Vind onder de aanwezigen iemand met (ongeveer) hetzelfde type. Vervolg gezamenlijk de route en praat met elkaar over hoe u met uw en andermans eenzaamheid omgaat.