OPEN MANNEN AVOND

Voorlopig staan er geen nieuwe Open Mannen Avonden gepland.

Inloop 19:45
Start: 20:00
Eindtijd 22:00

€15,- per avond,
(reductie mogelijk)

Mail of bel voor aanmelden en vragen:
info@openmannen.nl
06-54656447

www.openmannen.nl

Peter Asbeek Brusse
Merlijn TAO
Martijn Engelbregt

Sekoya Center, Duinweg 65 Schoorl

Hoe stuur jij jezelf? Hoe baan je jouw weg door het web van verantwoordelijkheden? Waar mag je loslaten en waar moet je ingrijpen? En wanneer hoeft er even helemaal niets?

Op de Open Mannen Avond nodigen we mannen uit zichzelf te zijn. Een landingsplaats, weg van de waan van de dag, waar je waarachtig tot jezelf kan komen, temidden van andere mannen.

We bieden een bijzonder fijne en veilige plek met vuur, beweging, reflectie, eerlijkheid, ontmoeting, schuren en begrenzing. We spelen met een groep van maximaal 12 mannen aan alles wat we tegen komen in het man zijn, zoals vaderschap, relaties, carrière, vriendschap, eenzaamheid, kracht en intimiteit.

Met doeltreffende en eenvoudige gespreksvormen, speelse varianten van lichaamswerk, muziek en praktische oefeningen ontmoeten we elkaar, dagen elkaar uit en ondersteunen elkaar voorbij onze angsten in de richting van authentieke verlangens.

Op het mooiste bewoonbare plekje van Schoorl bevindt zich Sekoya Center in een diepgelegen verstopte tuin. Een prachtige plek voor alle bewuste binnen- en buitenwerkzaamheden 😉

Peter Asbeek Brusse
Ontmoeten, dat ‘wat er is’ mag er zijn, gein, reuring, muziek. Dat is wel zo’n beetje mijn leidraad.

Getrouwd, vader van twee zoons (18 en 16). Al jaren werkend als coach/begeleider, nu alweer tien jaar van jong volwassenen èn hun begeleiders. Daarnaast muziek altijd uitvoerend en improviserend, gitaar en contrabas. Ik ben opgeleid als gezondheidskundige. Vanaf 2000 heb ik verdiepende opleidingen gedaan voor mijn begeleidende werk, het draait daarin vooral om: ken uzelf! Ook hier het motief: Hoe kan ik echt ontmoeten en verbinden met mezelf en anderen. Ik heb vier jaar NLP gedaan bij de Nederlandse Academie van Psychotherapie en ben counseler. Verder heb ik opleidingen gedaan in systemisch werk en motiverende gespreksvoering. Recent heb ik de KIM opleiding bij Harte Lingsma afgerond: hier draaide het vooral over echt leiding nemen over je eigen stuk. Ik ben sinds 2010 bezig met mannenwerk (onder meer Maarten Moens en Groeizone). Niet in de laatste plaats heb ik me veelvuldig bezighouden met creatief denken: om. Edward de Bono. Als begeleider ben ik altijd op zoek naar de diepere laag en werk ik bij voorkeur ervaringsgericht. Ik breng graag energie naar het lichaam door te werken met klank of drama. De creativiteit is een belangrijk voertuig in mijn handelen. Ontmoeten en er mogen zijn ‘met alles wat er is’ staat altijd centraal!

Merlijn TAO
Mannen zijn van staal, de roest licht altijd op de loer.

Ik ben geboren in 1969, ben vader van twee prachtige zoons, 9 en 17 jaar en heb een liefdevolle en inspirerende lat relatie. Ik werk als cameraman, ondernemer en masseur. Na een HBO opleiding aan de Academie voor Massage en Beweging heb ik verschillende workshops gevolgd in Contact Improvisatie bij Tom Goldhand, en uitvoerig lichaamswerk gedaan op Venwoude. Op basis van deze kennis en mijn ervaring met mensen bekijk ik iedere persoon in zijn geheel. Ik werk vanuit het hier en nu, en in vertraging. Ik luister graag naar wat mijn lichaam me op dit moment te vertellen heeft. Een intuïtieve benadering helpt mij om goed te voelen wat nodig is.
In 2014 zat ik in een 3 jarige mannengroep bij Groeizone van Maudy Ayal en Freek Strebe met
Psychologie, systemische opstellingen en lichaamswerk. In 2017 startte ik met Martijn en Peter een eigen besloten mannengroep. Sinds 7 jaar volg ik met veel plezier de TAO Boxclub in Bergen NH. Ik ondersteun een prachtige mantragroep in Schoorl, de Seaside Sound Circle

Schrijvers/meesters die mij inspireren zijn Pema Chödron, David Deida en Osho.
Andere mannen inspireren mij in mijn man zijn. Ik hou van dagdromen. In de dans ontmoet ik mijn ware zelf en zie ik een schone kans mijn hart te openen.

Martijn Engelbregt
Mensen ervaren dat ik goed kan luisteren waarna ik niet oordelende en inspirerende inzichten kan delen die de verantwoordelijkheid terugbrengen waar deze hoort, bij jou.

Ik ben geboren in 1972, trotse vader van twee zoons (14 en 16), gelukkig gescheiden en voel me gezegend met een fijne lat relatie. Ik ben werkzaam als kunstenaar in mijn eigen ontregelende verbindingsorganisatie Circus Andersom. Al vroeg in mijn jeugd was ik bezig met de vraag hoe ik aanwezig kan zijn in mijn lijf, op deze aarde. Ik heb ontdekt dat de antwoorden hiervoor te vinden zijn in mijn eigen lijf, onder meer in de communicatie tussen mijn hart, hoofd en ballen.

Momenteel doorloop ik de 7-jarige opleiding van Reinoud Eleveld van TAO training. Ik draag alle aangeleerde kennis over in de TAO Boxclub.
Het werken met mannen had al vroeg mijn bijzondere belangstelling, omdat het mij veel leerde over de (voor)oordelen die ik over mannen (en dus over mezelf) had. Na een mannentraining bij Phoenix-opleidingen in 2009 volgde ik een mannentraject bij Maarten Moens en leerde ik in 3 jaar van Groeizone de wisselwerking tussen psychologie, systemische opstellingen en lichaamswerk.

In de afgelopen jaren heb ik twee besloten mannengroepen opgericht die maandelijks bij elkaar komen. Zo ben ik lid van een mannengroep die specifiek over de seksuele levensenergie gaat en startte ik met Merlijn en Peter een lokale besloten mannengroep. Sinds 2018 voer ik (groeps)gesprekken met mannen over seksualiteit onder de titel Penis Dialogen.