TAO Bergen

TAO Bergen verzorgt actief ontspannende trainingen, waarin je op speelse wijze wordt meegenomen in expressieve en verstillende bewegingsvormen uit de wondere wereld van de TAO.

Aanmelden of meer weten?
• mail Martijn info@taobergen.nl
• bel Martijn 06-26082709
GRATIS PROEFLES! graag opgeven

Chi Kung in de Beeck
• per oktober elke maandag!
• van 20:00 – 21:15 uur
• 15,- per les, 10 lessen voor 135,-

Buitenlessen in Bergen
• om de vrijdag van 9:30 – 11:00
22 sept, 6 okt, 3, 17 nov, 115 dec
• 5 lessen voor €50,- (overleg mogelijk)

NEEM EEN PROEFLES
Mail of bel Martijn voor een gratis proefles en om te horen of TAO Bergen iets voor jou is: mail: info@taobergen.nl
bel: 06-26082709

Elke donderdag Chi Kung in de Beeck, Bergen

Chi Kung geeft je ontspanning èn energie. De oefeningen maken je vitaler en helpen bij het loslaten van spanning. Moeiteloos voel je je spontaner, gezonder en bewuster.
Chi Kung, de basis van Tai Chi, is het oefenen (Kung) met levensenergie (Chi). Je hoeft bij Chi Kung niet je best te doen, het gaat om het ervaren van eenvoudige oefeningen die diep doorwerken.

Martijn Engelbregt leert je actuele taoïstische oefenvormen voor rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag.

PROEFLES?
Mail of bel Martijn voor een gratis kennismaking en om te horen of het iets voor jou is:
info@taobergen.nl 06-26082709

Deelnemers ervaren:
meer helderheid en bewustzijn
makkelijker ontspannen
• vitaler en opgewekter
meer balans, minder piekeren
betere nachtrust, beter uitgerust
verbetering van de conditie
meer spontaniteit en vreugde

Elke donderdag van 20:00-21:00 uur in Sportcentrum de Beeck, Bergen onder de vlag van Bodyvit.
10 lessen voor 135,- incl. toegang tot zwembad en sauna

GRATIS KENNISMAKEN
Mail of bel Martijn voor een gratis kennismaking en om te horen of het iets voor jou is:
info@taobergen.nl 06-26082709

 

STILTE ÍN DE STORM

Met TAO Bergen vind je rust in inspanning en kracht in ontspanning. Je ontdekt hoe je voorbereid kunt zijn op onverwachte gebeurtenissen, hoe je met zachte ogen naar de werkelijkheid kunt kijken. Je leert hoe je het gevecht met jezelf èn met anderen kunt stoppen. Je oefent in kijken zonder oordelen, ingrijpen zonder inspanning en ruimte innemen zonder geduw en getrek.

Martijn Engelbregt neemt je mee in actuele maar oeroude taoïstische oefenvormen. Ervaar rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag. Ontdek de kracht, vreugde en eenvoud van technieken zoals interne kungfu, TAO boksen, Droomyoga, Vallei technieken, Healing TAO Training, de innerlijke glimlach, i-kracht en staan-als-een-boom.

Taoïsme

Het Taoïsme is een niet religieuze, vrije denk- en leefschool met Chinese wortels van ten minste 10.000 jaar oud. Alles wat het Taoïsme van iemand vraagt, is dat hij of zij zich ontspant en zich natuurlijk gedraagt. Een Taoïst bezit een grenzeloze liefde voor het universum en alles wat daarin leeft, om iedere vorm van verspilling en vernietiging te voorkomen.
Taoïsme biedt een eenvoudig en tegelijk aangenaam antwoord op alle grote vragen van het leven. In de TAO staan vitaliteit, weldenkendheid, liefde en stilte centraal.

TAO: de bron én de bestemming van alles
TAO is het oerprincipe, de basis van alles. Het is het hoe èn waarom, het onzichtbare zichtbare, aarde en hemel, het goede èn het kwade, de oerkracht, de spontane weg der dingen, yin en yang, de schepping, het samen, water, de rivier, het oneindige, de stilte en al het leven, het niets en het alles.
Een van de handzame betekenissen van het woord TAO is de weg, het pad. Maar het is niet een weg die je moet volgen. Je kunt de TAO helemaal niet volgen, je hoeft het pad niet af te leggen, want de TAO is er en jij bent er ook al. Het is niet een weg van onbekwaam naar bekwaam, of van slecht naar beter, maar een manier van zijn.

Martijn Engelbregt

Ik ben geboren in 1972, trotse vader van twee zoons (17 en 19), gelukkig gescheiden en voel me gezegend met een fijne lat relatie. Ik ben werkzaam als kunstenaar in mijn eigen ontregelende verbindingsorganisatie Circus Andersom. Al vroeg in mijn jeugd was ik bezig met de vraag hoe ik aanwezig kan zijn in mijn lijf, op deze aarde. Ik heb ontdekt dat de antwoorden hiervoor te vinden zijn in mijn eigen lijf, door te voelen in mijn hart, hoofd en ballen.

In mijn werk mondde dat uit in projecten over de vaak gemankeerde wijze waarin ‘we’ met gezondheid bezig zijn. Ik ging mijn eigen medicijnen maken en vond de MedicijnFabriek uit. Ik werkte in mijn projecten met universiteiten en ziekenhuizen samen, onder meer Medisch Centrum Leeuwarden, TU Delft, Universiteit Groningen, Wageningen Universiteit en Medisch Centrum Haaglanden. In deze jaren deed ik fysieke en mentale ervaring en kennis op met Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen en Iyengar Yoga bij Rembert Petrus.

De eerste diepgravende kennismaking met de wondere wereld van TAO kreeg ik in 2006 middels een bijzondere ontmoeting met Taikiken meesters Ron Nansink en Nadja Kotrchova, met wie ik nog altijd train. In 2007 intensiveerde ik mijn fysieke pad met uitgebreid stemexpressiewerk bij Marius Engelbrecht en een intensief lichaamswerkpad bij de Levensschool op Venwoude. Van mijn zus, Marieke Krista leerde ik de beginselen van de Tai Chi, via broer Hessel mocht ik de wonderen van Kundalini Yoga ontdekken.

In 2021 rondde ik de 7 jarige TAO Training opleiding van Reinoud Eleveld, en doe ik jaarlijks de Natural Tuning zomertraining bij Martrix The Feel. In de zomer van 2022 behaalde ik mijn diploma bij de Akademie voor Massage & Beweging waarmee ik mijn kennis van het menselijk lichaam nog verder heb uitgebreid en ben ik gecertificeerd tot masseur.

In 2010 ben ik me actief gaan richten op het overdragen van de bijzondere kennis die ik heb mogen ontvangen. Ik richtte de TAO Boxclub op, eerst onder de naam Out-of-the-Boxclub, later als TAO Bergen.

GRATIS KENNISMAKEN
Mail of bel Martijn voor een gratis kennismaking of om te overleggen of TAO Bergen iets voor jou kan betekenen:
info@taobergen.nl 06-26082709

TAO Bergen

TAO Bergen biedt trainingen waarbij je op ontspannen en speelse wijze wordt meegenomen in expressieve en verstillende bewegingsvormen uit de wondere wereld van de TAO.

Meer weten?
• mail Martijn info@boxclub.nl
• of bel Martijn 06-26082709

GRATIS PROEFLES! graag opgeven

om de maandag in de even weken
• heerlijk buiten in de duinen
• van 9:30 – 11:00 uur
• 5 ochtenden voor 50,-

TAO Aardeweekend
• 17-18 september
• in de hemelse Schoorlse duinen
• informeer naar jouw plek om in je eigen midden te landen

elke woensdag
• sportcentrum De Beeck, Bergen
• van 20:00 – 21:00 uur
• 15,- per les, 135,- voor 10 lessen

STILTE ÍN DE STORM

Met TAO Boxclub vind je rust in inspanning en kracht in ontspanning. Je ontdekt hoe je voorbereid kunt zijn op onverwachte gebeurtenissen, hoe je met zachte ogen naar de werkelijkheid kunt kijken. Je leert hoe je het gevecht met jezelf èn met anderen kunt stoppen. Je oefent in kijken zonder oordelen, ingrijpen zonder inspanning en ruimte innemen zonder geduw en getrek.

In de speelse ruimte van de Kunstkazerne neemt Martijn Engelbregt je mee in actuele maar oeroude taoïstische oefenvormen. Ervaar rust en spontaniteit te midden van de drukte van alledag. Ontdek de kracht, vreugde en eenvoud van technieken zoals interne kungfu, open-handen-boksen, de innerlijke glimlach, i-kracht en staan-als-een-boom.

Taoïsme

Het Taoïsme is een niet religieuze, vrije denk- en leefschool met Chinese wortels van ten minste 10.000 jaar oud. Alles wat het Taoïsme van iemand vraagt, is dat hij of zij zich ontspant en zich natuurlijk gedraagt. Een Taoïst bezit een grenzeloze liefde voor het universum en alles wat daarin leeft, iedere vorm van verspilling en vernietiging moet voorkomen worden.
Taoïsme biedt een eenvoudig en tegelijk aangenaam antwoord op alle grote vragen van het leven. In de Tao staan vitaliteit, weldenkendheid, compassie en stilte centraal.

TAO: de bron én de bestemming van alles
Tao is het oerprincipe, de basis van alles. Het is het hoe èn waarom, het onzichtbare zichtbare, aarde en hemel, het goede èn het kwade, de oerkracht, de spontane weg der dingen, yin en yang, de schepping, het samen, water, de rivier, het oneindige, de stilte en al het leven, het niets en het alles.
Een van de handzame betekenissen van het woord Tao is de weg, het pad. Maar het is niet een weg die je moet volgen. Je kunt de Tao helemaal niet volgen, je hoeft het pad niet af te leggen, want de Tao is er en jij bent er ook al. Het is niet een weg van onbekwaam naar bekwaam, of van slecht naar beter, maar een manier van zijn.

Martijn Engelbregt

Mensen ervaren dat ik goed kan luisteren waarna ik niet oordelende en inspirerende inzichten kan delen die de verantwoordelijkheid terugbrengen waar deze hoort, bij jou.

Ik ben geboren in 1972, trotse vader van twee zoons, gelukkig gescheiden en gezegend met een fijne lat relatie. Ik ben werkzaam als kunstenaar in mijn eigen ontregelende verbindingsorganisatie Circus Andersom waarmee ik heb gewerkt van de Tweede Kamer tot in Tokio. Ik geef veel les in het kunstonderwijs, waarbij ik me specialiseer in procesmatige onderzoekskunst. In 2002 liep ik tegen fysieke grenzen aan en ben ik me bewuster met mijn binnenwereld gaan bezighouden. Ik ervaar het leven als een bron en voor speels onderzoek, waarin ik mijn creativiteit gebruik om frustratie te transformeren naar verwondering. Ik was al vroeg in mijn jeugd bezig met de vraag hoe ik aanwezig kan zijn, fysiek en mentaal. Ik heb ontdekt dat de antwoorden hiervoor te vinden zijn in mijn eigen lijf, onder meer in de communicatie tussen mijn hart, hoofd en ballen.

De kunst van het voeren van een oprecht gesprek en een onderzoekende dialoog leerde ik van cellist Bart van Rosmalen gedurende verschillende trajecten ‘Connecting Conversations’. Al vroeg deed ik ervaring op met uiteenlopende vormen van yoga, zoals Critical Allignment bij Gert van Leeuwen en Iyengar Yoga bij Rembert Petrus. In 2006 maakte ik kennis met de TAO in een bijzondere ontmoeting met Taikiken meesters Ron Nansink en Nadja Kotrchova, waar ik uitvoerig trainde. In 2007 intensiveerde ik mijn fysieke pad met uitgebreid stemexpressiewerk bij Marius Engelbrecht en een openend lichaamswerk-pad bij de Levensschool op Venwoude. Bij Gosien Voorman deed ik de Chi Kung basis training, bij mijn zus, Marieke Krista leerde ik de beginselen van de Tai Chi, via broer Hessel ontdekte ik de Kundalini Yoga.

Momenteel doorloop ik de 7-jarige opleiding van Reinoud Eleveld van TAO training. Ik draag alle aangeleerde kennis uit de diverse bewustzijnssystemen sinds 2009 onder meer over in mijn eigen TAO Boxclub.

Het werken met mannen had al vroeg in deze weg mijn bijzondere belangstelling, omdat het mij veel leerde over de (voor)oordelen die ik over mannen (en dus over mezelf) had. Na een mannentraining bij Phoenix-opleidingen in 2009 volgde ik een mannentraject bij Maarten Moens en leerde ik in 3 jaar van Maudy Ayal en Freek Strebe van Groeizone de wisselwerking tussen psychologie, systemische opstellingen en lichaamswerk in ‘Plek voor mannen’.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende besloten mannengroepen opgericht die maandelijks bij elkaar komen. Zo ben ik lid van een mannengroep die specifiek over de seksuele (levens)energie gaat en startte ik met Merlijn TAO en Peter Asbeek Brusse een lokale besloten mannengroep.Momenteel richten we ook een Open Mannen Groep op, Sinds 2018 voer ik (groeps)gesprekken met mannen over seksualiteit onder de titel Penis Dialogen.